Kunder
Internationella organisationer såsom EU kommissionen, EU program och samarbeten och Nordiska samarbetsorganisationer, Regeringskansliet, nationella myndigheter, regioner, länsstyrelser, kommuner, kluster och nätverksinitiativ, universitet och högskolor, forskningsinstitut, nationella samarbetsplattformar och initiativ, innovationssamarbeten, ideella organisationer, intresseorganisationer, stadsutvecklingsprojekt.
Våra erfarenheter av sakområden som involverar många perspektiv
Stadsutveckling, hållbarhet, klimat, hälso- och sjukvård, socialtjänst, företagsutveckling, näringslivsutveckling, digitalisering och datadriven utveckling, teknikutveckling, utbildning, forskning, innovation, byggande, energi, jordbruk, integration, bredbandsutbyggnad, transporter och infrastruktur, kultur, besöksnäring
Några utvalda referensuppdrag
Vi arbetar med komplexa samverkansprocesser som äger rum i gränslandet mellan våra organisationer. Våra uppdragsgivare finns inom akademi, näringsliv, ideell- och offentlig sektor på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Alla våra uppdrag kräver kunskap och verktyg för hur vi kan mobilisera, driva samt säkra långsiktighet i samverkan.
Reglab- en mötesplats för regional utveckling
Reglab är en nationell mötesplats för kunskapsdialoger mellan representanter för regional och nationell nivå. Länka bidrar i flera lärprojekt och nätverk med design och genomförande av dialogprocesser och erfarenhetsutbyten.
Länsstyrelsen i Stockholm- metodstöd för samverkan kring ensamkommande barn som försvinner
Ensamkommande barn som försvinner är en målgrupp som kräver samverkan mellan myndigheter, ideell sektor och kommuner, men också mellan lokal, regional och nationell nivå. Länka har tagit fram ett metodstöd för den regionala nivån och stöttar i rådgivning och utbildningsinsatser för implementering av samverkan.
Uppsala kommun- dialog och samverkan för stadsutvecklingen i Ulleråker
Stadsdelen Ulleråker i Uppsala är en av sveriges största byggsatsningar där en ny stadsdel ska växa fram. Kommunen tar ett helhetsgrepp i planeringen av Ulleråker och önskar att utveckla dialogen med medborgare och nyckelaktörer mot att bli mer involverande och samskapande kopplat till områdets utformning. Länka bidrar löpande med strategiskt stöd, design och processledning för en innovativ stadsutveckling. Länka har genomfört medborgardialoger och stora samverkansmöten mellan byggherrar, arkitekter, konstnärer, stadsutvecklare, akademi, näringsliv osv.
Formas- utveckling av nationella samverkansprogram
Formas som statligt forskningsråd för hållbar utveckling samverkar både nationellt och internationellt. Länka bistår med rådgivning samt utbildningsinsatser kring samverkansprocesser.
Future Position X – utveckling och tillväxt inom området geohälsa
FPX är ett klusterinitiativ där företag, akademi och samhälle samverkar för att skapa utveckling och tillväxt inom området geohälsa och därigenom bygga ett attraktivt och internationellt konkurrenskraftigt innovationssystem. FPX har utsetts till ett av Vinnovas vinnväxtinitiativ och Länka har fått det långsiktiga förtroendet att bistå i strategiskt lärande och coachning som ett stöd i den fortsatta utvecklingen.
Swelife- nationell samverkan för innovativ hälso- och sjukvård
Swelife är en kraftsamling från akademi, hälso- och sjukvård, näringsliv och branschorganisationer. Länka har analyserat samverkan mellan innovationsstödsystem och innovationsstödstruktur inom hälso- och sjukvård. Med avstamp i denna studie genomförs regionala piloter i Skåne, Västra Götaland och Västerbotten med syfte att bidra till mobilisering och ökad samverkan.
Naturvårdsverket- förstärkning av myndighetens samverkanskapacitet
Naturvårdsverket har som nationell myndighet uppdrag som kräver komplex samverkan. Länka bistår myndigheten med skräddarsydda utbildningsinsatser, rådgivning samt framtagande av verksamhetsstöd för samverkan.
Partnerskap för kunskapsstyrning i socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård
Partnerskapet är ett unikt initiativ och försök att gemensamt utveckla kunskapsstyrning. Partnerskapet drivs gemensamt av representanter från 25 regionala stödsstrukturer, 5 myndigheter (FORTE, Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för delaktighet, SPU, eHälsomyndigheten) och SKL. Länka stöttar i rådgivning samt facilitering av stora komplexa dialogprocesser.
EU-kommissionen- samverkan för implementering av ny teknik
EU har pekat ut Key Enabling Technologies som avgörande för Europas tillväxt och konkurrenskraft. I en ambition att förstå hur policy kan vara ett stöd för industrin bedrivs samverkan mellan regionala parter i Holland, Spanien, Lithauen, Grekland, Polen, Rumänien, Slovakien och Sverige. Länka är ett stöd i att utforska och formulera rekommendationer för hur tekniken kan implementeras. Länka utgår i stödet från vår kompetens inom klusterutveckling, samverkan och policy
Regeringens strategiska samverkansprogram Smarta städer
Inom samverkansprogrammet samlas representanter från näringsliv, högskola och universitet, institut, intresse-organisationer och offentlig sektor för att hitta nya innovativa lösningar som stärker konkurrenskraft och bidra till hållbar utveckling. Länka har bistått med grafisk facilitering under mötesplatser inom programmet och visualiserat utmaningar och möjligheter på olika nivåer i programmet.
Våra samarbetspartners
I våra projekt arbetar vi ofta med andra konsulter, forskare och experter som drivs av liknande engagemang och värderingar som vi och kompletterar våra kompetenser.
Neucon, Kontigo , Ramböll Management Consulting, NAV
Svensk Tillväxtstrategi, i2D Partners, VETA Advisor, Strategirådet
StartPoint, AHA-byrån, Vulkan Konfliktvägledning, Innovation and Entrepreneurship Consulting