Digital rådgivning

Boka gärna en timme eller en längre rådgivningsprocess med oss där vi pratar om dina angelägna frågor – högt och lågt. Vi kommer med inspel från våra erfarenheter, framgångsfaktorer i samverkan och våra metoder och ”good practice” för samverkan. 

Här-och-nu-behov

I samverkan uppstår ibland oförutsedda händelser. Det kan uppstå behov av att förstå vad det egentligen är som händer och hur vi kan agera i det. Det kan vara en oplanerad ny vändning som gör att vi behöver tänka om och annorlunda. Det kan vara svårigheter på möten eller i samverkansgruppen, eller i relationen mellan aktörer som vi behöver hantera. Vi kan hjälpa till att förstå vad som händer och ge tips och råd om metoder och tankesätt som kan hjälpa er framåt. 

Långsiktig strategisk planering av samverkan

Samverkan ställer krav på långsiktig strategiutveckling – att både vara flexibel och ha fokus på vissa viktiga områden. Hur kan vi förstå samverkanslogiken i den här samverkan? Vilken förändring behöver ske? Hur kan vi vara systemarkitekter i den här frågan? Hur kan vi lära oss av det som har hänt? Vi kan hjälpa till med inspel från framgångsfaktorer i långa samverkansprocesser för att underlätta era strategiska samtal under resans gång.

Design av möten och workshops i samverkan

De möten och workshops vi genomför är avgörande för hur vi lyckas i samverkan. Att designa möten eller workshops på ett medvetet sätt – utifrån syftet med mötet – bidrar till engagemang, mobilisering och ägarskap, och möjliggör att vi tänker klokt tillsammans. Att designa möten är en egen konst. VI har lång erfarenhet av att designa möten och workshops utifrån många olika syften och kan hjälpa till med tips och inspel för en medveten design. 

Hör av dig om du är intresserad av digital rådgivning i någon fråga så återkommer vi med kostnadsförslag utifrån dina behov.

När COVID slog till och vi bara hade genomfört 3 av totalt 7 workshopar trodde vi att vi kanske skulle behöva skjuta upp hela projektet till hösten. Men, tillsammans bestämde vi att – näe, vi måste i alla fall försöka!

Tillsammans med IVL som skötte det tekniska, så lyckades Länka tänka om helt till det digitala formatet: de återstående workshoparna blev (nästan) väl så bra som om de hållits på plats. Länka fick alla att känna sig välkomna och ”där” på ett otroligt lyhört och skickligt sätt. Mötesfaciliteringen krävde en annan typ av approach och Länka hittade precis rätt!
— Anna Jonsson, SMHI
IMG_3938.jpg

Digital föreläsning

Samverkan följer en egen logik och kräver specifika förmågor. När vi möts mellan organisationer och perspektiv finns det tankemodeller och metoder som gynnar våra samtal och att samverkan drivs framåt. En förståelse för samverkan som fenomen kan underlätta för samtal om hur vi kan utveckla samverkan kring en fråga. 

I den här föreläsningen berättar vi om

  • Specifika egenskaper i samverkan

  • Vad det innebär att leda i samverkan

  • Hur vi kan ta ett strategiskt grepp i samverkan

  • Hur vi praktiskt kan gynna samverkansprocesser

Format: 15 minuters digital föreläsning som varvar presentation och reflektionspass. 

För vem: Alla som arbetar med samverkan och vill stärka sin förståelse för hur samverkan kan drivas framåt, få hjälp med att sätta ord på och reflektera kring det som pågår i samverkansprocesser.

Tips: Använd föreläsningen som inspiration i uppstarten av en samverkan, för reflektion i en samverkansgruppering, som stöd för relevanta samtal.